Fantastické predstavenie našich minihádzanárok v Auparku...

Vo štvrtok 10.apríla sa v košickom Auparku uskutočnilo podujatie pod patronátom Slovenského zväzu hádzanej, v rámci kampane "Vráťme deti na ihriská",

Festival v minihádzanej. Na turnaji sa predstavilo 8 družstiev z Košíc a Prešova. Náš klub predstavil 2 tímy - naše "klasické" minihádzanárky a tím budúcnosti - dievčatá prváčky a druháčky. Postavili sme ako jediný čisto dievčenské tímy, pretože okrem prešovčanov - chlapčenské, v ostatných hrali prím len chlapci, dievčatá hrali okrajovo, čo je na škodu. Napriek zvláštnym pravidlám košických usporiadateľov a vytvorením "svojej" vekovej kategórie, keď predošlé turnaje v Bratislave a v Trenčíne sa hrali podľa rozpisu SZH, ukázali naše dievčatá, že sú TOP tejto vekovej kategórie ! Hralo sa systémom 4 + 1 v dvoch skupinách a podľa poradia sa hrali zápasy o konečné umiestnenie. B-čko hralo ako o dušu a vybojovalo si 4.miesto v skupine. V záverečnom súboji prehrali a obsadili celkovo 8.miesto. Áčko v skupine valcovalo. Finále s chlapcami z Tatranu Prešov, v priamom prenose internetovej televízie bolo ostré ako britva. Chlapci našim dievčatám nič nedarovali, a tie ukázali silu v individuálnych činnostiach, a v obrane. V zápase nik neušiel o viac ako gól a po remízovom výsledku sa hádzali "7m" hody. Po sérii 5-tich sa nerozhodlo, a v šiestej sérii sme nedokázali odpovedať na gól prešovčanov, Lujza nedala a po veľkých slzách sme 2. Dievčatá, ale to je fantastické !!! V takejto atmosfére a v takýchto zápasoch sa rodia víťazi ! Dievčatá ďakujeme a gratulujeme !

A - Dobosyová Simona-Fotulová Lujza, Mišková Eliška, Turcsányiová Timea, Sciranková Sofia

B - Mikolajová Patrícia-Szmereková Ema, Takáčová Klaudia, Polačková Sabina, Pomietlová Viktória, Forgáčova Viktória, Turcsányiová Linda, Kundrátova Ester.

Výsledky : FHT Košice B - Bernolákova B 7:16, - Prešov A 9:20, - Starozagorská 9:12, o 7.miesto Košice - Janigova 8:11.

FHT Košice A - Bernolákova A 21:11, - Prešov B 19:6, - Považská 15:10, o 1.miesto Košice A - Tatran Prešov A 13:13, 5:6 na 7m hody.