Košice patrili minihádzanej...

Dnešok patril premiére súťažných zápasov Krajských majstrovstiev v kategórii prípraviek, teda dievčat narodených v roku 2003 a mladších. Štyri kluby z Východu iniciatívne odhlasovali v tejto sezóne vytvorenie dlhodobej súťaže v tejto kategórii, a keďže v týchto kluboch sa dlhodobo pracuje s už tak malými dievčatami, umožnili sme im stretávať sa súťažne. Nápad sa ujal, a dnes sme boli svedkami skvelej akcie, 1.turnaja v Košiciach. Tak sme v hre videli hráčky narodené v roku 2003, ale aj najmladší tím, a to naše B-čko s dievčatami narodenými v roku 2005  a 2006 ! Zúčastnené kluby Iuventa Michalovce, ŠŠK SLŠ Prešov, MŠK Vranov a košický zástupca FHT Drábova Košice postavili svoje A a B tímy. Družstvá boli rozdelené do dvoch skupín, kde odohrali po 3 zápasy, každý s každým. Prvý dvaja z oboch skupín sa stretli vo vyraďovacom zápase, a podobne družstvá na 3. a 4.mieste. V záverečných zápasoch sa bojovalo o celkové umiestnenie. A práve týmto sme dosiahli súťaživosť a maximálne nasadenie všetkých hráčok. Turnaj gradoval a videli sme naozaj napínavé a dobré zápasy. Veď tri "finálové" zápasy sa skončili víťazstvom len o gól !

A skupina : Košice A - Michalovce B 19:2, Vranov A - Prešov B 19:2, Michalovce B - Prešov B 3:5, Košice A - Vranov A 16:11, Vranov A - Michalovce B 19:2, Prešov B - Košice A 1:23.

B skupina : Prešov A - Vranov B 3:3, Michalovce A - Košice B 6:3, Vranov B - Košice B 12:0, Prešov A - Michalovce A 13:2, Michalovce A - Vranov B 2:7, Košice B - Prešov A 5:11.

Semifinále : o 5.-8.miesto : Prešov B - Košice B 4:3, Michalovce B - Michalovce A 3:2

Semifinále : o 1.-4.miesto : Košice A - Vranov B 9:4, Vranov A - Prešov A 12:6

Zápas o 7.miesto : Košice B - Michalovce A 4:5, o 5.miesto : Prešov B - Michalovce B 4:2, o 3.miesto : Vranov B - Prešov A 6:5 (2:4), Finále o 1.miesto : Košice A - Vranov A 9:10 (5:5)

Celkové poradie : do dlhodobej súťaže sa započítavajú body >

1. MŠK Vranov A - 8 bodov

2. FHT Drábova Košice A - 7b.

3. MŠK Vranov B - 6b.

4. ŠŠK SLŠ Prešov A - 5b.

5. ŠŠK SLŠ Prešov B - 4b.

6. Iuventa Michalovce B - 3b.

7. Iuventa Michalovce A - 2b.

8. FHT Drábova Košice B - 1b.

Hodnotenie košických tímov : A-čko : Dobossyová Simona - Fotulová Lujza 53 !!!, Mišková Eliška 11, Turcsányiová Timea 9, Forgáčová Viktória. B-čko : Mikolajová Patrícia - Szmereková Emma 13, Pomietlová Viktória 2, Takáčová Klaudia, Kundrátova Ester, Karafová Michelle.

hráčky A - tímu už dva roky dokazujú, že dlhodobo máme skvelú prípravu budúcich hádzanárok. Lujza ostalo chvíľami osamotená, ale dokázala, že je jedna z najlepších v kategórii. Bola nezastaviteľná, aj napriek prestriedaniu vsietila 53 gólov !!! V áčku potešila aj hra Timei, dali sme príležitosť aj prváčke Viktórii, v príprave patrí k najlepším. B - tím prekvapil veľmi príjemne. V družstve hrajú dievčatá narodené v roku 2005 a 2006 ! Boli najmladšie a bod za 8.miesto im patrí zaslúžene, vybojovali ho a som presvedčený, že už na najbližšom turnaji k nemu pribudnú ďalšie ! Posledné dva zápasy prehrali o gól, a bola to škoda, pretože v oboch viedli už o dva góly. Ale bojovali skvele !!! Gratulujeme našim prípravkárkam, o mesiac ich čaká turnaj v Prešove !