Úspešný návrat z Debrecenu...

Určite za taký môžeme považovať našu účasť na VII. ročníku turnaja Fonix Kupa v maďarskom Debrecene ! Právom, pretože tento tím ukázal to najlepšie

čo sme zatiaľ na tomto už tradičnom turnaji za sedem rokov predviedli. Družstvo ukázalo silnú vôľu v boji a nebyť niekoľkých zaváhaní, v závere sme mohli bojovať o 3.miesto.

Po poriadku - spolu 90 družstiev z Maďarska, Rumunska a Slovenska sa predviedlo na VII. ročníku turnaja Fonix Kupa. Zo Slovenska sa turnaja zúčastnilo v kategórii U2000 aj družstvo z Dunajskej Stredy, a vybojovali 5.miesto. Už na piatkovej oficiálnej tlačovej konferencii k turnaju boli Košice vymenovaný ako tradičný účastník, na čo sme patrične hrdý ! Pre zaujímavosť, v 200.tisícovom Debrecene sa hralo v 8 halách !

Naše výsledky : potvrdili sme dobrú formu z minulého týždňa proti Prešovu. Dovolím si tvrdiť, že keby sme tak hrali ako na turnaji, súpera sfúkneme.

Skupina B :

FHT Košice - Hajdúnánás Aprófogúak 13 : 14

> ako jediný sme podali proti finalistovi turnaja viac než vyrovnaný výkon, v oboch polčasoch sme sa vrátili do zápasu otočením vývoja skóre, v druhom polčase sme dokonca išli do vedenia, ale v samotnom závere zápasu sme 3 sekundy pred koncom dostali rozhodujúci gól.

FHT Košice - Kisvárda KC 8 : 21

> tento tím nám evidentne nesedí štýlom hry, trápime sa s nimi už tri roky, keďže sme sa s nimi stretávali už na turnajoch v minihádzanej.

Nehrali sme koncentrovane, a dobre sme hrali len v záverečných 5 minútach, ktoré sme vyhrali 5:0.

FHT Košice - Gégengúz UKC Kalocsa 19 : 7

> jednoznačný výsledok, do hry zasiahlo celé družstvo.

FHT Košice - Amatór Debreceni KK 18 : 21

> zápas ako remeň. Od začiatku sme sa ťahali so súperom o prsty, v útoku sme ich jednoznačne prevýšili, a dobre sme pristupovali v hráčkam súpera v obrane. Ale čo nám v tomto zápase úplne zlyhalo bol brankársky post. A bohužiaľ toto nás stálo boj o 5.miesto na turnaji.

FHT Košice - Nádudvari DSE 11 : 11, 5 : 4 na 7m hody

> zápas o 7.miesto, aj keď sa zápas od začiatku vyvíjal v náš prospech a viedli sme o 1-2 góly, v závere zápasu, Nádudvar nielenže vyrovnal, ale dostal sa aj do vedenia, a dvakrát sme museli dorovnávať. V závere zápasu sme taktickou hrou a neuveriteľnou bojovnosťou udržali nerozhodný stav. Na rad prišli 7m hody. Séria 5tich hodov nemala víťaza. Strelkyne neumylne premieňali svoje hody, prvú chybu sme urobili v 4. sérii my, v piatej sérii sme vyrovnali, a súper mal možnosť rozhodnúť zápas.  Vtedy zabrala v bránke Hilda a chytila. V nasledujúcej sérii sme my premenili, pri súperovom hode naša brankárka opäť excelovala a tak sme si vybojovali 7.miesto ! Gratulujeme !!!