Úspešne na turnajoch v Maďarsku...

Počas 7 dni sme odohrali na dvoch turnajoch spolu 12 zápasov. Precestovali sme vlakom a mikrobusom skoro 1000 km. Podarilo sa nám dosiahnuť výborné výsledky : XII.Balaton Kupa vo Fonyodligete sme vybojovali - 3.miesto v konkurencii 5 tímov a na I.Vadkelet kupa v Tiszavasvári/ Hajdúnánási sme vybojovali - 6.miesto v konkurencii 11 družstiev. Po absolvovaní 3 týždňovej prípravy v domácom prostredí sme turnaje zvládli hlavne po kondičnej stránke. K tomu pridali dievčatá aj svoje hádzanárske umenie a výsledky sa dostavili ! Dievčatá, za vaše nasadenie a srdce v hre GRATULUJEME !!!

XII. Balaton Kupa, Fonyodliget, Maďarsko

Na brehoch Balatonu sa zišlo v 6 kategóriách 17 družstiev. Naša kategória bola najpočetnejšia, spolu 5 tímov, dosť neseriózne sa nedostavil bosniansky Mostar. Najprv sa hralo každý s každým, tam sme po 2 víťazstvách, 1 remíze a 1 prehre skončili druhý a vybojovali sme si postup do semifinále. V ňom sme sa stretli so súperom z Csákváru, ktorému sme v prvom zápase doslova uchmatli bod po remíze. Teraz sme však nestačili, a po prehre sme sa dostali do boja o 3.miesto s domácim výberom z Mesztegnyó. Dievčatá sme už poznali, hrali u nás aj na tohtoročnom Summer cupe. Začali sme zápas zle, a druhom polčase sme 10 minút pred koncom prehrávali už 4:7. Trochu sme zmenili systém hry, viac sme sa vysunuli. Podarilo sa nám agresívnejšou hrou otočiť zápas na 8:7 ! Dráma pokračovala a zápas skončil remízou 9:9. Nasledovali 7m hody, séria 5-5.

Dievčatá nemajú veľa skúseností s takýmto emočným vypätím, pracovali aj slzy, ale podarilo sa. Zo 4 hodov sme dali 2 góly, ale najpodstatnešie bolo, že naša brankárka Hilda Mikulová chytila všetky 4 sedmičky, a takto sme vybojovali bronz !

Tím FHT na Balaton Kupa : Mikulová Hilda-Bílá Daniela, Fotulová Lujza, Vargová Erika, Vargová Nikola, Repčíkova Viktória, Sedlákova Viktória, Sieber Stela, Micová Zuzana.

I. Vadkelet kupa, Tiszavasvári, Maďarsko

Trochu oprášený turnaj dostal nový názov. Organizuje ho klub v Hajdúnánási, ale hrá sa v okolí cca 20 km aj v iných mestečkách a obciach. Naozaj je to tak, chodíme tam už roky, každá "dedina" má halu, nie nejakú búdu, ale halu. Úplne iné podmienky, a dotuje ich štát a obce. Žiaľ my sme na inej planéte, pretože už roky platíme za činnosť detí v školských telocvičniach :(

Ale poďme k faktom, hrali sme v najpočetnejšej kategórii mladších žiačok, spolu 11 družstiev. Rozdelili nás do 5 a 6 členných skupín, kde sa hralo každý s každým. Počínali sme si v skutku úspešne. Aj keď sme odštartovali trochu nesmelo, a tesne sme na úvod prehrali a remizovali, ale vyhrali sme ďalšie 3 zápasy, v skupine skončili 3., a hrali sme o celkovo 5.miesto na turnaji. Tu nám už trochu dochádzali sily, v 12 zápase od utorka, ale hrdo môžeme konštatovať , že sme vybojovali celkovo 6. miesto !

Tím FHT na Vadkelet kupa : Mikulová Hilda-Bílá Daniela, Fotulová Lujza, Vargová Erika, Vargová Nikola, Repčíkova Viktória, Sedlákova Viktória, Sieber Stela, Micová Zuzana, Kelbelová kamila, Kelbelová Sandra a Kutašová Rachel.