Úspešný návrat z Prague Handball Cup 2015

Z najväčšieho mládežníckeho turnaja na svete v halách sme sa vrátili v pondelok večer po našom úspešnom vystúpení. Praha nás privítala studeným počasím, ktoré sprevádzala aj snehová fujavica. Skúsenosti v náročných zápasoch, ktoré sprevádzajú zdĺhavé presuny mestskou dopravou po celej Prahe, k tomu skoré ranné vstávanie, neskoré večerné návraty, toto nie je zábava pre pohodlné tipy. Víťazom sa stáva družstvo, ktoré sa so všetkými ťažkosťami najlepšie vysporiada. Tohto roku sa z dvoch našich tímov k tejto méte najviac priblížili MLADŠIE ŽIAČKY v kategórii WD. Ani jeden náš súper nebol ľahký. Družstvo si 3 víťazstvami v základnej skupine a ziskom 6 bodov vybojovalo postup medzi 24 najlepších tímov (zo 48 zúčastnených). V 3 člennej skupine sme narazili na neskoršieho chorvátskeho finalistu turnaja ZRK Liburnija Matulji, a s "domácimi" HC Háje Praha sme bojovali viac ako vyrovnane. V našom poslednom zápase sa k dianiu na ihrisku v posledných 10 minútach zápasu, ktorého aktérkami neboli hráčky družstiev nebudeme vyjadrovať. Výkon našich dievčat bol vynikajúci, a k tomu im GRATULUJEME !!!

Skupina WD 1 / mladšie žiačky / FHT DRÁBOVA KOŠICE - HC Schoten (BEL) 16:10, - MŠK Vranov n/T (SVK) 15:8, - TJ Sokol Kobylisy (CZE) 12:21, - IK Savehof III (SWE)  6:14, - HBC Strakonice 1921 (CZE)  10:5.

Hlavná časť : WD 15 / FHT DRÁBOVA KOŠICE - ZRK Liburnija Matulji (CRO) 7:27, - HC Háje Praha (CZE)  7:13.

Prvýkrát na turnaji boli online zápisy, ktoré umožnili "priamy prenos" z každého stretnutia. Viedli sa aj podrobné štatistiky. Napríklad medzi 2347 dievčatami zo všetkých družstiev sa na turnaji podľa vsietených gólov umiestnila z našich dievčat najlepšie Lujza Fotulová na celkovo 65.mieste ! a vo svojej kategórii mladších žiačok na vynikajúcom 16.mieste s 31 vsietenými gólmi (medzi dievčatami kategórie 2003 obsadila 3. miesto !!!) ! Zo starších žiačok sa na 176.mieste celkovo a 57. u starších žiačok s 22 gólmi umiestnila Karin Bořiková !

STARŠIE ŽIAČKY - určite mohli a mali dosiahnuť viac. Už v prvých dvoch zápasoch im víťazstvo "ušlo" medzi prstami. Celý zápas udržiavať vedenie a v závere to takto zmrviť, toto by už naše staršie mali zvládať ! Samozrejme bolo to pre nich sklamanie, a len jedna remíza na turnaji je určite málo. Ale v ich hre boli aj svetlé okamihy, snáď ich predvedú už v sobotu v Prešove.

Skupina WC 1 / staršie žiačky / FHT DRÁBOVA KOŠICE - Arsta AIK HF (SWE)  9:10, - Ajax Copenhagen 1 (DEN)  11:12 , SV Koweg Gorlitz (GER) 13:19, - SK Žeravice (CZE) 10:10, HK Veselí n.M.  6:16, ŽRK Ivanič (CRO)  10:18.

Play off B : FHT DRÁBOVA KOŠICE - HC Tatran Stupava (SVK)  8:18